Plastische chirurgie ooglidcorrectie ooglift botox dupuytren koetsiershand esthetische chirurgie

Veelgestelde vragen

Kliniek Alphen hecht veel waarde aan een goede informatie voor haar cliënten. En omdat zij in toenemende mate gebruik maken van internet bronnen, proberen wij zoveel mogelijk vragen al op onze website te beantwoorden. Op die manier kunt u zich beter voorbereiden op uw eerste consult in onze kliniek.
Hieronder vind u een keuze menu waar u de vragen kunt vinden.

Zeer zeker, met een arthrodese (het vastzetten van een gewricht), heffen we alleen de pijn in dat gewricht op waardoor de functie van de hand als geheel meestal juist verbeterd wordt.

Nee, het effect van Botox op rimpels is meestal na twee tot drie dagen merkbaar en dit resultaat blijft tot circa drie maanden bestaan. Per patiënt kan dit echter variëren.

Nee, soms moet een lipofilling (opvullen met lichaamseigen vet) herhaald worden omdat het lichaam een deel hiervan zelf opruimt. Met name bij patiënten die roken, zien we dit effect sterker.
Wij voeren een facelift bij voorkeur uit onder plaatselijke verdoving. Dit geeft een meer constante bloeddruk waardoor er minder risico is op nabloedingen.
Een correctie van boven –of onderlip vind meestal plaats in het lippenrood. Dit geneest bijna altijd zonder zichtbare littekens en de genezing gaat ook vrij snel.
Nee niet zonder meer want bij een neuscorrectie gaan we zeer nauwkeurig te werk, iedere patiënt is immers anders. Bij het eerste en eventuele vervolg gesprek, brengen wij goed in kaart wat uw wensen zijn en bespreken met u de mogelijkheden.
Na een fasciectomie (het wegsnijden van bindweefsel bij de ziekte van Dupuytren), krijgt u een drukverband gedurende twee dagen. Daarna mag u gewoon gaan oefenen en bewege.
Op de plaatselijke verdoving na, voelt u nauwelijks iets van deze ingreep. Nadat de vingers recht zijn gemaakt, spuiten wij bloedplaatjes van u zelf onder de huid en krijgt u een drukverband voor een dag. Daarna mag u snel weer de hand gebruiken.
In het algemeen verminderen de klachten na een operatie  binnen een paar dagen. Terugkeer van kracht kan echter een aantal maanden op zich laten wachten. Omdat wij het litteken in de handpalm plaatsen heeft u na de ingreep weinig last hiervan.
GPS betekent Gravitational Platelet Separation, ofwel een techniek waarbij specifiek de bloedplaatjes uit het bloed wordt gecentrifugeerd. Deze bloedplaatjes zitten vol met groeifactoren die de genezing bevorderen en de terugkeer van Dupuytren verminderen.

Meestal bent u snel klachtenvrij, maar een enkele  keer kan het zijn dat de zwelling en gevoeligheid enige weken aanhoudt. Uiteindelijk verdwijnen deze symptomen vanzelf.

Meestal is de duim na de operatie stabiel genoeg en krijgt u een stevig drukverband voor een week. In dit verband kan en moet u de top van de duim en de overige vingers snel na de ingreep gaan bewegen. Na een week heeft u een afspraak met de handtherapeute die u verder zal begeleiden in het terugkrijgen van de functie. De lengte van dit proces wisselt per individu.
Meestal wordt een armlift door de ziektekosten verzekeraars beschouwd als een cosmetische ingreep en dus ook niet vergoed.
Voor zover de wetenschap nu reikt, is geen verband aangetoond tussen het hebben van siliconen borstprotheses en een verhoogde kans op ziektes. W ij zullen u altijd voorlichten over de voor en nadelen van een borstvergroting met siliconen protheses.
Kapselschrompeling is er in gradaties en kant een classificatie volgens Baker. Bij een Baker 4 klasse kapselschrompeling (vormverandering en pijnklachten), wordt het verwijderen meestal vergoed. Of het vervangen van de protheses ook wordt vergoed, hangt af van uw ziektekosten verzekeraar.

Dat hangt af van de gebruikte techniek, bijvoorbeeld bij het gebruik van een tepel piercing als behandeling zal het gevoel meestal intact blijven.

In zijn algemeenheid is een borstverkleining een operatie die bij gezonde vrouwen met een normaal gewicht wordt uitgevoerd. In dat geval is dit geen zware operatie, maar u moet het wel rustig aan doen gedurende een week na de ingreep om het herstel te bespoedigen.
Gynaecomastie is mannelijke borstvorming en net als bij vrouwen wisselt de hoeveelheid vetweefsel versus borstweefsel. Als het merendeel van het volume wordt veroorzaakt door vetweefsel, kan gynaecomastie heel goed met alleen liposuctie worden behandeld. Uw arts zal u hierover voorlichten.

Bij een Basaal Cel Carcinoom (BCC), de meest voorkomende vorm van huidkanker, zijn uitzaaiingen een zeldzaamheid. Wel is het verstandig om een BCC in zijn geheel te laten verwijderen, uw arts zal dit altijd met u bespreken. Het is ook verstandig om na het verwijderen van een BCC onder controle te blijven, omdat deze ook op andere plaatsen op het lichaam kunnen optreden. BCC´s treden namelijk op door langdurige blootstelling aan zonlicht in uw verleden.

Uw plastisch chirurg is een ervaren dokter die veel moedervlekken heeft verwijderd. Dat doen we door het litteken zodanig te plannen dat het in de natuurlijke huidlijnen ligt, waardoor het nauwelijks opvalt. Ons uitgangspunt is dat het litteken vele malen minder zichtbaar zal zijn dan de storende moedervlek die u heeft.
Littekens zijn, afhankelijk van de plaats waar ze liggen, actief tot soms meer dan een jaar na het ontstaan. Daarom is het verstandig om het eerste jaar niet aan een litteken opnieuw te opereren, tenzij het overdreven litteken vorming betreft het zgn. hypertrofisch litteken of keloïd. Een dergelijk litteken zal eerder kunnen worden behandeld, meestal echter niet met een operatie maar met inspuitingen of siliconen pleisters.
Meestal wordt een billift door de ziektekosten verzekeraars  beschouwd als een cosmetische ingreep en dus ook niet vergoed.
In het algemeen verminderen de klachten na een operatie  binnen een paar dagen. Terugkeer van kracht kan echter een aantal maanden op zich laten wachten. Omdat wij het litteken in de handpalm plaatsen heeft u na de ingreep weinig last hiervan.

Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Klik hier om een vraag te stellen.